loading...

Απίθανος κορμός σοκολάτας! Φτιάξτε κλασσικό μωσαϊκό σε 20 λεπτά

SHARE:


Συστατικά

Για μείγμα 1

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για μείγμα 2


125 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για μείγμα 3

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. κονιάκ
50 γρ. κακάο
275 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ελαφρά σπασμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα 1 

Σε ένα μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700 watt.
Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να γίνει μία ωραία πηχτή γκανάζ σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά για περίπου 10-30 λεπτά (για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το μωσαϊκό μας και να μη λιώσει το βούτυρο).

Για το μείγμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρχίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά σε δόσεις ρίχνουμε στην αρχή 20 γρ. και μόλις λιώσει ρίχνουμε άλλα 20 γρ. και ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα της ζάχαρης.

Με το που λιώσει και η τελευταία δόση της ζάχαρης, ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα φουντούκια μας και ανακατεύουμε να πάει παντού η ζάχαρη και ρίχνουμε γρήγορα σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψάκι προσέχωντας να μην ακουμπήσουμε το μείγμα γιατί καίει πολύ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα φουντούκια μας.

Για το μείγμα 3

Στο μπολ από ένα μίξερ, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Μέσα στο μπολ με τη βουτυρόκρεμα, ρίχνουμε μέσα τη γκανάζ που ετοιμάσαμε πριν και τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε στη μέση (χωρίς να τα κομματιάσουμε) και ρίχνουμε και το κονιάκ μας.
Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε μέσα και τα καραμελωμένα φουντούκια και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν λίγο και όχι τελείως.

Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα μας, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
Απλωνουμε το μείγμα μας κατά μήκος σε μία λαδόκολλα.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι.

Στη μέση του ρολού μας βάζουμε μία μεμβράνη για να μείνει το μείγμα μας ισομεγέθης.
Με το που τυλίξουμε πολύ καλά, τυλίγουμε και τις άρκες (σαν καραμέλα).
Παίρνουμε άλλη μία μεμβράνη και τυλίγουμε.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.



akispetretzikis.com

COMMENTS

loading...
Όνομα

ΑΝΤΡΑΣ,123,ΑΣΤΕΙΑ,21,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,663,ΓΥΝΑΙΚΑ,1012,ΔΙΑΙΤΑ,220,ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,335,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,334,ΜΟΔΑ,258,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ,3,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,233,ΣΧΕΣΕΙΣ,661,ΤΑΤΟΥΑΖ,53,ΥΓΕΙΑ,190,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,142,SHOWBIZ,743,TOP,25,
ltr
item
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: Απίθανος κορμός σοκολάτας! Φτιάξτε κλασσικό μωσαϊκό σε 20 λεπτά
Απίθανος κορμός σοκολάτας! Φτιάξτε κλασσικό μωσαϊκό σε 20 λεπτά
http://www.youweekly.gr/wp-content/uploads/2016/08/kor-4.jpg
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/20_13.html
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/20_13.html
true
7379889875920823258
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy