loading...

5 τρόποι για να κάνεις τη σχέση σου δυνατήσ

SHARE:

Και όμως υπάρχουν κάποιες σιωπηλές κινήσεις που μπορούν να δώσουν μία άλλη ώθηση στη σχέση, κάνοντας την πιο ισχυρή. 

Και όμως υπάρχουν κάποιες σιωπηλές κινήσεις που μπορούν να δώσουν μία άλλη ώθηση στη σχέση, κάνοντας την πιο ισχυρή. 

Δύο ειδικοί, ο ψυχοθεραπευτής Dr Meg John Barker και η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Jacqui Gabb εξηγούν τους τρόπους που μία σχέση μπορεί να αναζωογονηθεί και να γίνει πιο δυνατή.

Η επιστήμη μας δίνει ορισμένες λύσεις και ειδικότερα 5 tips που λειτουργούν πολύ όμορφα στις σχέσεις. Ποια είναι αυτά;


Προσφορά: φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι τσάι

Ο Dr Barker και η καθηγήτρια Gabb πραγματοποίησαν μία μελέτη στην οποία συμμετείχαν 5000 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν μακροχρόνιες σχέσεις. Ένας βασικό στοιχείο μεταξύ των ευρημάτων είναι η προσφορά, δηλαδή οι μικρές πράξεις καλοσύνης οι οποίες κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές μέσα σε μία σχέση και ως εκ τούτου την κάνουν πιο δυνατή.


Ειδικότερα: “Οι άνθρωποι αισθάνονται αξία, όταν ο σύντροφός τους κάνει μικρές χειρονομίες για να δείξει ότι τον σκέφτονται μέσω αυτών”. Οι επικεφαλής της έρευνας σημειώνουν πως αυτές οι χειρονομίες όπως ένα φλιτζάνι τσάι ή μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης, όπως η προετοιμασία του κολατσιού είναι πράξεις που δίνουν στη σχέση δύναμη.


Επικοινωνία: μοιραζόμαστε κάτι οικείο

Οι ειδικοί λένε: “Με το να μιλάμε στενά μεταξύ μας μπορεί να αυξηθεί το αίσθημα της εγγύτητας”. Το 1997 ο κοινωνικός ερευνητής ψυχολογίας Dr Arthur Aron προχώρησε σε σχετική μελέτη, σύμφωνα με την οποία ζεύγη αγνώστων μιλούσαν μεταξύ τους για 36 στον αριθμό οικεία – προσωπικά θέματα. Μετά το τέλος του πειράματος δύο ζευγάρια ερωτεύθηκαν μεταξύ τους, ενώ το ίδιο πείραμα έκανε και η δημοσιογράφος των New York Times Mandy Len Carton.


Η Mandy Le Carton περιγράφει πως είχε μία μακρά συνομιλία, η οποία βασιζόταν σε ερωτήματα γύρω από το πείραμα, σε διάρκεια χρόνου μαζί με έναν φίλο της, τον οποίο στο τέλος ερωτεύθηκε πολύ.


Συμμετοχή στο ίδιο χόμπι: πάμε για χορό

Όπως το μαγείρεμα και η τηλεόραση, ο χορός είναι κάτι που οι άνθρωποι κάνουν μαζί. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Μπορεί να είναι μία αυθόρμητη στιγμή ανοησίας και επιπολαιότητας, μπορεί όμως να είναι το κοινό χόμπι. Μέσω του χορού αναπτύσσεται η σεξουαλικότητα και η σωματική οικειότητα.


Ο χορός όπως σημειώνουν οι ειδικοί μας επιτρέπει να βγούμε από τη "βαρύτητα" της ζωής και να πάμε σε κάτι πιο ανάλαφρο. Η συμβουλή που δίνουν είναι: “Προσπαθήστε να χορεύετε μαζί, ενώ ετοιμάζεστε το πρωί ως ένας τρόπος για να υποδέχεστε τη μέρα”.


Ατομικότητα: δίνουμε χώρο


Οι άνθρωποι που ζουν μαζί, έχουν διαφορετικούς τρόπους να μοιράζουν το χώρο τους για να περνούν κάποιον χρόνο χώρια. Οι ειδικοί λένε πως είναι καλό να έχουμε τους δικούς μας χώρους και μάλιστα να βάζουμε όρια, γνωρίζοντας πότε και αν μπορούμε να εισέλθουμε στον εκάστοτε χώρο.


Διατήρηση της σχέσης: τρίτο στοιχείο

Ο Dr Barker και ο καθηγητής Gabb τονίζουν πως στις σχέσεις είναι καλό να υπάρχει ένα είδος “τρίτου στοιχείου”, το οποίο λειτουργεί με έναν τρόπο που διατηρεί τις σχέσεις. Παρομοιάζουν αυτό το τρίτο στοιχείο, όπως το τρίτο πόδι σε ένα σκαμνί, το οποίο βοηθάει πολλές φορές στην ισορροπία.


Τέτοια τρίτα στοιχεία είναι διαφορετικά για κάθε άνθρωπο. Μπορεί να είναι τα παιδιά, τα κατοικίδια, οι φίλοι, τα κοινά ενδιαφέροντα ή τα χόμπι. Το τρίτο στοιχείο όπως λένε οι ειδικοί λειτουργεί με σκοπό τη σταθεροποίηση στη σχέση, για αυτό βοηθάει πολλούς ανθρώπους να διατηρήσουν την αυτονομία τους και την ανεξαρτησία τους, ακόμη και αν αυτό το τρίτο στοιχείο δεν είναι κοινό μεταξύ των εταίρων.

COMMENTS

loading...
Όνομα

ΑΝΤΡΑΣ,123,ΑΣΤΕΙΑ,21,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,663,ΓΥΝΑΙΚΑ,1012,ΔΙΑΙΤΑ,220,ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,335,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,334,ΜΟΔΑ,258,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ,3,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,233,ΣΧΕΣΕΙΣ,661,ΤΑΤΟΥΑΖ,53,ΥΓΕΙΑ,190,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,142,SHOWBIZ,743,TOP,25,
ltr
item
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: 5 τρόποι για να κάνεις τη σχέση σου δυνατήσ
5 τρόποι για να κάνεις τη σχέση σου δυνατήσ
http://media.pathfinder.gr/cman_img_f/9634852469574317939.jpg
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/5_70.html
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/5_70.html
true
7379889875920823258
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy