loading...

Οικονομική συνταγή για τρουφάκια με 6 υλικά!

SHARE:

Σου αρέσουν τα γλυκά που είναι μπουκίτσες και παρά την υπέροχη γεύση τους, δεν σε λιγώνουν; Τότε πρέπει σίγουρα να δεις την συνταγή για...

Σου αρέσουν τα γλυκά που είναι μπουκίτσες και παρά την υπέροχη γεύση τους, δεν σε λιγώνουν; Τότε πρέπει σίγουρα να δεις την συνταγή για τρουφάκια με καρύδια και γλάσο, που σου έχω ετοιμάσει!
Αυτό είναι ένα από τα κλασικά γλυκά που έφτιαχνε η γιαγιά μου, ώστε να έχει στο ψυγείο της κάτι νόστιμο όταν περίμενε επισκέψεις, είτε ακόμη και τις φίλες της για καφέ. Ήταν λοιπόν η all time classic λιχουδιά που γευόμασταν όποτε πηγαίναμε σπίτι της και που όλοι μας λατρεύαμε, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Βέβαια, προτιμούσε τα τρουφάκια σοκολάτας, αλλά αυτή ήταν μια εναλλακτική πρόταση που τα έκανε ακόμη πιο λαχταριστά και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε στο ένα.

Έτσι, πριν λίγες ημέρες σκέφτηκα να ακολουθήσω κι εγώ την συνταγή της και φυσικά να την μοιραστώ μαζί σας!

Πανεύκολη συνταγή για τρουφάκια με καρύδια και γλάσο!


Τι υλικά θα χρειαστείς για τα τρουφάκια:

Μισό βιτάμ
2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου
1 ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι τσαγιού νερό
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια
1 φλιτζάνι καρύδια
Τι υλικά θα χρειαστείς για το γλάσο:
1 κουταλιά βιτάμ
1 κουβερτούρα
λίγο γάλα
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1-2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση συνταγή


Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι πανεύκολη. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει και να προσθέσεις τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο, τη βανίλια και τα καρύδια και αφού πάρουν βράση να προσθέσεις και τα μπισκότα, αφού τα σπάσεις πρώτα σε κομματάκια.


Αφού ρίξεις και τα καρύδια, βγάλε το κατσαρολάκι σου από την φωτιά και άφησε το μείγμα σου να κρυώσει, για να μπορέσεις να το κάνεις μπαλάκια.


Σειρά έχει το γλάσο, για το οποίο θα πρέπει να λιώσεις το βιτάμ και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το γάλα, την άχνη και το κακάο.


Όταν δεις ότι το γλάσο σου είναι έτοιμο, δηλαδή έχουν λιώσει καλά όλα σου τα υλικά και έχει ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα, θα πρέπει να βουτήξεις μέσα του τα τρουφάκια που έφτιαξες και να τα βάλεις σε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να κρυώσει το γλάσο.


Όσο για την διακόσμηση τους, μπορείς να βάλεις απλά κακάο, ή τρούφα που είναι και το κλασικό, ενώ πολύ ωραία γεύση δίνει και το ινδοκάρυδο. Επίσης, στην συνταγή μπορείς να προσθέσεις και λίγο ρούμι, ώστε να κάνεις ακόμη πιο έντονη την γεύση τους!

COMMENTS

loading...
Όνομα

ΑΝΤΡΑΣ,123,ΑΣΤΕΙΑ,21,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,663,ΓΥΝΑΙΚΑ,1012,ΔΙΑΙΤΑ,220,ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,335,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,334,ΜΟΔΑ,258,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ,3,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,233,ΣΧΕΣΕΙΣ,661,ΤΑΤΟΥΑΖ,53,ΥΓΕΙΑ,190,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,142,SHOWBIZ,743,TOP,25,
ltr
item
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: Οικονομική συνταγή για τρουφάκια με 6 υλικά!
Οικονομική συνταγή για τρουφάκια με 6 υλικά!
http://www.ediva.gr/wp-content/uploads/2016/10/eukola-oikonomika-glika-ediva.gr_.jpg
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/6_9.html
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/6_9.html
true
7379889875920823258
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy