loading...

Ακατόρθωτο είναι μόνο εκείνο που δεν επιθυμήσαμε αρκετά.

SHARE:

Της Στεύης Τσούτση.

Της Στεύης Τσούτση.

Άλλος δε βλέπει. Άλλος δεν περπατά. Άλλος δεν μπορεί να ακούσει, να σταθεί, να κρατήσει κάτι.
Ανθρώπους λειψούς τόλμησε κάποτε κάποιος να τους πει. Κάποιος ασήμαντος ανθρωπίσκος που δεν ήξερε ή ακόμη χειρότερα δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι οι ειδικές ανάγκες κάποιου δεν του στερούν την ταυτότητα του ανθρώπου. Δεν του στερούν τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα.

Αυτές τις μέρες, πιο πολύ από ποτέ, αυτοί οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, αυτοί οι special άνθρωποι διδάσκουν σε όλη την υφήλιο τί μπορούν να καταφέρουν. Κι αν αναρωτιέσαι χωμένος στην πολυθρόνα σου τι μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος ¨”λειψός”, αν δηλαδή ανήκεις κι εσύ σε εκείνη την κατηγορία με τα ανθρωπάκια που μετρούν τους άλλους στο τι τους λείπει, θα σου πω εγώ.

Τις μέρες των Παραολυμπιακών Αγώνων οι αθλητές με ειδικές ανάγκες διδάσκουν σε όλους μας τι θα πει αξιοπρέπεια, πυγμή, θέληση και δύναμη.

Άνθρωποι με ένα ή κανένα χέρι, με αναπηρικά αμαξίδια, με ένα χρωμόσωμα παραπάνω, με τόσα θέματα υγείας που όμως δεν το έβαλαν κάτω στις δυσκολίες της ζωής. Αντίθετα, επέλεξαν να δουν τη φωτεινή της πλευρά και να την απολαύσουν. Πώς; Μα φυσικά πολλαπλασιάζοντας τις καθημερινές τους μάχες.

Οι αθλητές με ειδικές ανάγκες παλεύουν ανάμεσα σε θεριά. Αλλά ξέρουν να βγαίνουν νικητές. Ξέρουν να ορθώνουν το ανάστημά τους και να πολεμούν. Κι ας τους κοιτούν τα ανθρωπάκια με μισό μάτι. Ας τους θεωρούν ανθρώπους μισούς. Δεν είναι.

Είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να μάθουν τη ζωή με το δύσκολο τρόπο. Ζορίστηκαν και ζορίζονται ακόμη. Αλλά ανακάλυψαν πως η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλούν με κλάματα και μοιρολατρίες. Η ζωή θέλει να την κυνηγήσεις και να την πιάσεις από τα μαλλιά. Κι αν δεν έχεις πόδια να τρέξεις με αμαξίδιο. Κι αν δε έχεις χέρια να την πιάσεις με τα δόντια. Αλλά να την αρπάξεις και να την απολαύσεις. Γιατί παρά τους πόνους της, τις απογοητεύσεις και τις αδικίες, είναι όμορφη που να πάρει. Κι όμορφη πρέπει να τη βλέπει κανείς, όσα ζόρια κι αν τον βρήκαν.

Αυτό το μάθημα μας δίνουν οι αθλητές των Special Olympics που διεξάγονται στο Ρίο και στο κάθε Ρίο. Να μην τα παρατάμε. Να παλεύουμε για τα όνειρά μας. Να κυνηγάμε τη ζωή όπως μπορούμε. Να μη λέμε τίποτα αδύνατο. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο. Ακατόρθωτο είναι μόνο ό,τι δεν επιθυμήσαμε αρκετά.

Δείτε τους. Καμαρώστε τους. Χειροκροτήστε τους. Δε θέλουν τη λύπησή σας για την αναπηρία τους. Θέλουν μόνο να μάθετε από αυτούς το βασικό: να μην τα παρατάτε. Όπως δεν τα παρατούν κι αυτοί…

COMMENTS

loading...
Όνομα

ΑΝΤΡΑΣ,123,ΑΣΤΕΙΑ,21,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,663,ΓΥΝΑΙΚΑ,1012,ΔΙΑΙΤΑ,220,ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,335,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,334,ΜΟΔΑ,258,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ,3,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,233,ΣΧΕΣΕΙΣ,661,ΤΑΤΟΥΑΖ,53,ΥΓΕΙΑ,190,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,142,SHOWBIZ,743,TOP,25,
ltr
item
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: Ακατόρθωτο είναι μόνο εκείνο που δεν επιθυμήσαμε αρκετά.
Ακατόρθωτο είναι μόνο εκείνο που δεν επιθυμήσαμε αρκετά.
http://www.anapnoes.gr/wp-content/uploads/2016/09/Picture-60-960x640.png
HASHTAG - Uncovered News - ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΤΡΑΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΔΙΑΙΤΑ - ΜΟΔΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/blog-post_716.html
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/
http://hashtag247.blogspot.com/2016/11/blog-post_716.html
true
7379889875920823258
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy