Συστατικά
-340 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
-1 κ.γ. σόδας
-1 ½ κ.γ. αλάτι
-80 ml ελαιόλαδο
-200 γρ. γιαούρτι
-100 ml μπύρα χωρίς γλουτένη
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.
Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, και το γιαούρτι που το έχουμε αραιώσει με τη μπύρα.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης και μετά με το χέρι ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε ένα καρβελάκι και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι απο πάνω. .
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με φρέσκο βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα.
Πηγή: http://akispetretzikis.com/
COMMENTS